DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Zvířata jsou nejlepší přátelé lidí

Želvy 1

 Želvička doma:      

 Vaše suchozemská želvička-by měla mít terário- délka terária by měla být 5x větší než délka a šířka (výška- je lepší když je terário o moc větší, než vaše celá želva, aby nedosáhla na stěnu)krunýře želvy. V terárium by měla mít koupací nádrž,ve které bude teplá, ale ne horká voda(asi 22-24stupňů celsia), nějaký "domeček"(přístřešek),Uv zářivku, jestli chcete mít nějaké rostliny jako dekoraci umistěte je tak aby na ně vaše želva nedosáhla, a samozřejmě tam dejte misku s jídlem. Krmení:Krmte své želvy denně,samozřejmě na zemi, a převážně rostlinou stravou. V Zimě a někdy na podzim, když neŕoste zelená tráva a rostliny přejděte k ovoci a zelenině, tedy pokud vaše želvička nemá zimní spánek. Neměli byste ji moc krmit sladkým ovocem, jinak můžete ohrozit její zdraví. Květiny jsou pro ni určitě lepší než salát. Je lepší ji spíše krmit čínským zelím, než salátem. Možná vám to bude připadat ´vtipné, ale rajčata jí dávejte jen o svátcích, tj. ne každý den, protože rajčata v sobě mají mooc cukru.

 ghrt

 

 

Vaše vodní, bahení,písečná želva-by měla mít akvárium 5x větší než délka a šířka krunýře želvy. Nepostradatelné- pomůcky ke šplhání pro špatné plavce umístěné pod vodou a ostrůvky k odpočinku. Potřebují také "domeček" a UV zářivku.      Krmení: Krmte želvy ve vodě!!! A převážně masitou stravou-např. ryby,hovězí maso, hovězí játra, červy.

A pár věcí navíc: I samostatně chované samičce dejte možnost snést vajíčka. Pravidejně svojí želvu važ( třeba na kuchyňské váze) a zapisuj si kolik váží. Kontroluj pravidelně puchýřky, prasklinky, nebo dírky na krunýři. Hodně dlouhé drápky, nebo hodně dlouhý zobák nech zkrátit u zvěrolékaře. Mysli včas na to co uděláš s želvou o prázdninách. Terárium čisti denně od želvího trusu a od zbytků jídla.Nenechávej vodní želvy ve špinavé vodě, pravidelně ji čisti! Dvakrát ročně nech vyšetřit vzorek želvího trusu, hlavně před zimním spánkem.

 Vytvořeno službou WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek